vineri, 19 decembrie 2008

Coalitia Antipsihiatrica














Coalitia Antipsihiatrica este o organizatie non-profit alcatuita din voluntari care simtim ca am fost lezati de psihiatrie - si din cei care ne sustin. Noi am creat acest website pentru a va informa despre suferintele curente aduse acelora care au fost supusi “tratamentelor” psihiatrice si pentru a promova idealul democratic al libertatii pentru toti oamenii care se supun legii si care au fost abandonati in S.U.A., Canada si in alte tari presupuse democratice:

- T. Szasz, psihiatru american: „Dacă vorbeşti cu Dumnezeu, te rogi. Dacă Dumnezeu vorbeşte cu tine, eşti acuzat de schizofrenie… Termenul de «boală mentală» este o «metaforă», el nu desemnează numele unei tulburări sau boli medicale, ci reprezintă doar o «etichetă» paramedicală care serveşte la travestirea unui conflict sub forma bolii şi este destinată să justifice coerciţia ca tratament”.
- E. Goffman, sociolog american: „Spitalele psihiatrice se caracterizează printr-o logică deosebit de severă… boala nu joacă decât un rol nesemnificativ în cariera bolnavului”.
- Stanislav Grof, psihiatru american: „Viziunea ştiinţei materialiste asupra lumii a devenit o cămaşă de forţă care inhibă continuarea progreselor, în loc s-o faciliteze”.

* Scandal pe piata antidepresivelor - Prozac nu are nici un efect:

* Sunatoarea mai eficace decit Prozacul:

* Teoria "Inima-Rarunchi" si psihologia viitorului: