marți, 3 martie 2009

Cotidianul: Congresul SUA se teme de asteroizi - Un asteroid a trecut foarte aproape de PamantAsteroidul 2009 DD45, despre care se crede ca avea un diametru de peste 36 de metri, a trecut, luni, la 70.000 de kilometri distanta fata de Pamant. Aceasta distanta este considerate mica de astronomi, relateaza newsday.com. Detalii:

* Cotidianul: Congresul SUA se teme de asteroizi - Parlamentarii americani acuza NASA, pe un ton alarmant, ca se ocupa prea putin de monitorizarea asteroizilor ce ar putea lovi Pamintul... "Vorbim de o cheltuiala minima in comparatie cu costul unei astfel de pagube. Pina la urma, poate fi distrusa chiar intreaga planeta", a declarat congresmanul republican Dana Rohrabacher:
* Congresmanul republican Dana Rohrabacher a introdus (30 ianuarie 2009) un amendament in Senatul american - HR 4917, the “NEO Preparedness Act,” - care, daca va trece, va duce la infiintarea unui Centru de monitorizare a obiectelor din vecinatatea Pamintului. Atrage atentia asupra faptului ca apropierea Planetei X, prin campul ei gravitational, va destabiliza asteroizii din apropierea Pamantului. "The Sky is Falling: the deadly threat posed by Near Earth Objects and what we can do about it" By Rep. Dana Rohrabacher : http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/02/californian-congressman-for-planet-x.html
* ZIARUL GARDIANUL: Planeta X, denumita Nibiru, ameninta viata de pe Terra: