joi, 22 iulie 2010

Amenintarea asteroidului - Congresul american da legi pentru Apararea Planetara
















- Congresul american a luat foarte in serios amenintarea reprezentata de asteroizi si comete la adresa Pamantului si lucreaza deja la o lege care sa protejeze planeta de aceste pericole. Mai precis, este vorba de o lege prin care se va infiinta o comisie guvernamentala, insarcinata cu studiul amenintarilor majore de coliziune cu asteroizi si cu detectarea mijloacelor necesare pentru a face fata unei asemenea provocari. Detalii:

* Cotidianul (09 Noi 2007) Congresul SUA se teme de asteroizi - Parlamentarii americani acuza NASA, pe un ton alarmant, ca se ocupa prea putin de monitorizarea asteroizilor ce ar putea lovi Pamintul... "Vorbim de o cheltuiala minima in comparatie cu costul unei astfel de pagube. Pina la urma, poate fi distrusa chiar intreaga planeta", a declarat congresmanul republican Dana Rohrabacher... Obama a fost criticat ca nu se ocupa de Planeta X care va destabiliza centura de asteroizi:
* Telescopul WISE a descoperit peste 25.000 de asteroizi... Cercetatorul NASA Davy Kirkpatrick este si el de parere ca Planeta X/Nemesis ar putea fi mult mai aproape decat se credea initial... Un raspuns mai exact privind intrebarile legate de Nemesis va putea fi dat de telescopul WISE dupa ce va reusi sa scaneze cerul de doua ori... Bomba nucleară, singura armă împotriva asteroizilor... Telescopul cu cea mai mare cameră digitală caută Armaggedonul sub formă de asteroizi..."Pierdut in spatiu"? Gunoiul spatial ne ameninta!: