sâmbătă, 24 aprilie 2010

A 20-a aniversare a Telescopului Hubble lansat de NASA













- Astazi se implinesc 20 de ani de cand NASA a lansat telescopul spatial Hubble, cel ce a permis omenirii sa exploreze spatiul cosmic pana in cele mai indepartate zone ale galaxiei, dar si sa descopere noi galaxii. Hubble a contribuit la realizarea mai multor teorii asupra universului stiut... Evenimentul a facut ca pana si cunoscutul motor de cautare, Google sa-si schimbe logoul pentru acest eveniment.Google şi-a modificat logoul de pe pagina de start pentru a marca 20 de ani de cand a fost plasat pe orbită telescopul Hubble. Detalii:
http://www.agentia.org/stiri/A-20-a-aniversare-a-Telescopului-Hubble-lansat-de-NASA-3204.html

- Logoul Google!... In centrul imaginii, deasupra telescopului Hubble se vede o cometa... urmariti traiectoria ei (spre stanga)... se poate observa (pe pagina de deschidere Google) ca urmatorele 5-6 stele puncteaza o orbita eliptica... Planeta X?

* NASA recunoaste existenta planetei X... Un urias obiect intunecat ar putea sta la panda in apropierea sistemului nostru solar, aruncand din cand in cand cu comete in directia Terrei... Plan britanic pentru devierea asteroizilor:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/03/nasa-recunoaste-existenta-planetei-x.html
* Soc Planetar: Pluto se inroseste... Planeta X?...
Cele mai recente imagini cu Pluto, transmise de telescopul spatial Hubble, indica faptul ca aceasta planeta isi schimba culoarea:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/02/soc-planetar-pluto-se-inroseste.html