joi, 5 august 2010

Superfurtuna solară din 1859. Suntem pregătiţi pentru un fenomen similar?










- Treziţi de lumina aurorei, căutătorii de aur din Munţii Stâncoşi au început să-şi prepare micul dejun şi să se pregătească pentru o nouă zi de muncă. De fapt, era încă noapte. Tot atunci, sistemul de telegraf din întreaga Europă şi din America de Nord s-a prăbuşit. Stâlpii aruncau scântei , iar aparatele continuau să primească şi să trimită mesaje cu toate că fuseseră deconectate de la sursa de curent.
Toate acestea se întâmplau în anul 1859, când a avut loc cea mai mare furtună solară înregistrată vreodată. La 151 de ani de la acest eveniment, Pământul a intrat din nou în contact cu furtună geomagnetică de proporţii. Detalii:
http://www.antena3.ro/externe/superfurtuna-solara-din-1859-suntem-pregatiti-pentru-un-fenomen-similar_104854.html#comment-post

* Soarele se trezeşte, urmează şi alte furtuni magnetice puternice... NASA: Se apropie Furtuna Solara Suprema... ar putea aduce sfarsitul tehnologiei... Oamenii de stiinta sunt derutati de contractia neobisnuita a termosferei, cea mai mare din ultimii 43 de ani... NASA recunoaste existenta planetei X..."Pierdut in spatiu"? Gunoiul spatial ne ameninta!:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/08/soarele-se-trezeste-urmeaza-si-alte.html