duminică, 2 august 2009

Conspiratii celebre (2): Planeta Nibiru şi 2012
















Oamenii au avut întotdeauna o înclinaţie către conspiraţii, iar civilizaţia umană nu a dus lipsă de incidente neelucidate în ultima sută de ani. REALITATEA.NET vă aduce o colecţie a celor mai cunoscute şi dezbătute teorii conspiraţioniste. Al doilea episod vă prezintă misterul planetei care ar putea aduce sfârşitul rasei umane, Nibiru. Detalii:
-
* NASA - Comunicat de Presa 1992:
"O inexplicabilă abatere a orbitelor lui Uranus şi Neptun poate indica un mare corp in afara sistemului solar, de 4 la 8 ori masa Pamantului, pe o orbita foarte înclinata, la peste 7 miliarde de mile departare de soare.":
-
* Marile rezervoare de comete de la periferia sistemului nostru solar - Centura Kuiper si Norul Opik - Oort - ar putea fi zgaltaite daca o alta stea ar trece prin apropierea lor, sustin astronomii.
- Congresul SUA se teme de asteroizi - Congresmanul republican Dana Rohrabacher a introdus (30 ianuarie 2009) un amendament in Senatul american - HR 4917, the “NEO Preparedness Act," - care, daca va trece, va duce la infiintarea unui Centru de monitorizare a obiectelor din vecinatatea Pamintului. Atrage atentia asupra faptului ca apropierea Planetei X, prin campul ei gravitational, va destabiliza asteroizii din apropierea Pamantului. "The Sky is Falling: the deadly threat posed by Near Earth Objects and what we can do about it" By Rep. Dana Rohrabacher.
De retinut faptul ca Dana Rohrabacher a fost presedinte al Subcomisiei pentru Spatiu si Aeronautica a Casei Albe din 1997 pîna în ianuarie 2005, dupa ce a primit o derogare de doi ani peste termenul limita de 6 ani.
-
- NASA despre anul 2012: Live Science (7 ianuarie 2009) si New Scientist (23 martie 2009) atrageau atentia asupra intensificarii activitatii solare în jurul anului 2012, ceea ce ar duce la prapusirea retelelor de înalta tensiune si a sistemelor de comunicatii, guvernele lumii nemaiputînd sa controleze situatia respectiva.
Raportul a fost realizat de o echipa de cercetatori din întreaga lume, condusa de Daniel Baker, director al Laboratorului de Fizica Spatiala de la Universitatea din Boulder (Colorado).
Raportul a fost comandat si finantat de NASA, fiind solicitate "masuri preventive":
-
* GARDIANUL: Planeta X, denumita Nibiru, ameninta viata de pe Terra: