luni, 20 septembrie 2010

Circa 1 miliard de persoane, amenintate de topirea ghetii in Oceanul Arctic













- Aproximativ un miliard de locuitori ai Planetei sunt amenintati de topirea ghetii in Oceanul Arctic, a anuntat, luni, presedintele Societatii geografice ruse si ministrul pentru situatii de urgenta, noteaza Ria Novosti. Detalii:

* Casa Alba: scoatem "incalzirea globala", introducem "intreruperea climei globale"... Pentagon / NASA: 1) Incalzire Globala... 2) Topire Ghetari... 3) Oprire Gulfstream... 4) Racire Globala... Curentul Golfului si-a incetat miscarea nord-Atlantica... Vine cea mai grea iarna din ultimul mileniu... Expertii polonezi estimeaza ca, in 2010-2011, Europa s-ar putea confrunta cu cea mai severa iarna din ultimul mileniu, iar un prim motiv ar fi reducerea vitezei curentului nord-atlantic Gulfstream:
* Ultima Era Glaciara s-a instalat in numai sase luni - Contrar teoriilor care afirmau ca ultima Era Glaciara – survenita in urma cu cca. 13.000 de ani – a avut nevoie de aproximativ un deceniu pentru a se instala in Europa, un studiu geologic recent sugereaza ca lucrurile s-au intamplat, de fapt, de 20 de ori mai rapid: