duminică, 3 mai 2009

Un tsunami a lovit regiunea New Yorkului in urma cu 2.300 de ani















Un tsunami a lovit, in urma cu 2.300 de ani, regiunea in care se afla in prezent New Yorkul, aducand sedimente in Long Island si New Jersey.
Scenariul propus de oamenii de stiinta inca este examinat pentru a se data cat mai exact momentul depunerii sedimentelor si cauza acestui fenomen, relateaza BBC. Detalii:

* Sute de dovezi din toata lumea despre evenimentele de acum 3600 de ani sint in lucrarea “Ciocnirea Lumilor”(Ed. Lucman, Bucuresti), de I. Velikovsky: “O cometa... trecand destul de aproape, ar ridica apele oceanului la o inaltime de kilometri... traditiile poporului peruvian... oceanul si-a parasit tarmurile si, cu un zgomot cumplit, s-a abatut asupra uscatului...Vechile popoare din Mexic evocau o epoca a lumii care a fost lovita mortal de prabusirea cerului... Strabo relateaza, citandu-l pePtolemeu, fiul lui Lagos, generalul lui Alexandru...ca Alexandru i-a intrebat pe celti...de ce se temeau ei cel mai mult. Iar acestia i-au raspuns ca lor le era teama doar sa nu le cada cerul in cap”:
* Revista Descopera despre dezastrele (Planeta X?) de acum 3600 de ani: