joi, 14 ianuarie 2010

Incredibil! Cutremurul din Haiti a fost prezis de geologi încă în 2008












Incredibil! Cutremurul din Haiti a fost prezis acum doi ani! Geologul Charles Patrick, de la Institutul de Geologie din Havana, declara acum doi ani că în Port-au-Prince, capitala Haiti, există toate condiţiile pentru un cutremur major. Detalii:
http://www.jurnal.md/ro/news/incredibil-cutremurul-din-haiti-a-fost-prezis-de-geologi-inca-in-2008-138722/

* Cutremurul se apropie de Romania... Seismul devastator din Haiti a fost urmat de alte doua in partea opusa a Globului, in Grecia, confirmand teoria cutremurelor demonstrata statistic de Ioan Istrate * Este foarte posibil sa urmeze Vrancea * Apararea locala impotriva dezastrelor este deja in alarma de gradul II:

http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/01/cutremurul-se-apropie-de-romania_24.html
* Un cutremur poate sa modifice faliile si riscul seismic din regiunile situate in capatul celalalt al lumii, avertizeaza geologii americani (Universitatea Berkeley, octombrie 2009) care au dezvoltat o metoda pentru a masura rezistenta faliilor... rezistenta faliei San Andreas a slabit in jurul Parkfield dupa seisme majore, in special dupa cel cu magnitudinea 9,1 survenit in 2004 in largul insulei Sumatra...
- National Geographic (19 noiembrie, 2008): "UN MISTERIOS OBIECT ASTROFIZIC BOMBARDEAZA ANTARCTICA CU RAZE COSMICE, spun cercetatorii":
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/10/studiu-un-cutremur-ar-putea-creste.html