joi, 21 ianuarie 2010

Mistere: Unde se ascunde cetatea Atlantilor?













A existat oare, cu adevarat, Atlantida? Si daca raspunsul este da, unde ar trebui s-o cautam? In timp ce Jules Verne a descris viitorul folosindu-si imaginatia, noua, dimpotriva, ne revine sarcina de a descoperi realitatea care a stat la temelia a ceea ce, ulterior, s-a crezut a fi doar imaginatie... Chiar si astazi, dupa aproape 2.400 de ani de la nasterea legendei, repovestirea ei nu pierde nimic din spectaculozitate si tragism... Acum circa 3.600 de ani, asezarile de pe Thera, o insula vulcanica din Marea Mediterana, au fost distruse de o eruptie gigantica urmata de un tsunami. Detalii:
http://www.descopera.ro/stiinta/5375845-mistere-unde-se-ascunde-cetatea-atlantilor

* Descopera.ro despre dezastrele de acum 3600 de ani...
Mai intai cutremurele si apoi ploile torentiale provocate de un fenomen de tip El Niño, deosebit de intens, au dus la distrugerea primelor populatii sudamericane, disparute cu aproximativ 3.600 de ani in urma:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/01/revista-descopera-despre-dezastrele.html
* I. Velikovsky, Ciocnirea Lumilor - Planeta X - Acum 3600 de ani:
" Traditiile multor popoare relateaza ca suprafata Pamantului a intrat in fuziune, si marea a inceput sa fiarba. Pamantul a explodat si lava s-a raspandit. Cartea sacra mexicana Popol Vuh, Manuscrisul Cakchiquel, Manuscrisul Troano spun ca lava a tasnit din toti muntii emisferei occidentale, in acelasi timp. Au aparut vulcani pe toata lungimea Cordilierei, in alte lanturi muntoase... s-au ridicat vulcani noi... Cartea sacra a mayasilor, Popol Vuh, spune ca zeul a rostogolit muntii si ca muntii inalti si mici s-au deplasat si s-au cutremurat... muntii s-au umflat de lava... Deformarea brutala a straturilor solului, ridicarea unor munti, seismele si zgomotul vulcanilor creau un vacarm infernal.":
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/02/mediafax-polul-nord-fost-tropical.html
* New Scientist (30 noiembrie 2009): Orase Scufundate - Miturile si Secretele Adancului... Dovezi Ecologice ale Trecerilor Anterioare ale PlaneteiX...
- FILM (National Geographic): ATLANTIDA (Subtitare Romana): http://cristiannegureanu.blogspot.com/2009/11/drowned-cities-myths-and-secrets-of.html